Факултет за менаџмент у спорту
Алфа БК Универзитет
Извештај са XII конференције
  • вебсајтови
    факултета

Извештај са XII конференције

Традиционална Међународна научна конференција Алфа БК универзитета, Факултета за менаџмент у спорту, која је већ другу годину по реду као једина из Србије уврштена у календар конференција МОК-а, одржана је по 12 пут  под називом „Образовање у спорту“.

Конференцију су отворили проректор за наставу Алфа БK Универзитетапроф. др Миљана Барјактаровић, декан и председник Организационог одбора Конференције проф. др Драган Животић и Виолета Шиљак, редовни професор и председник Научног одбора Конференције.

Поздравне речи скупу су упутили представници суорганизатора: Факултет спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву – проф. др Ифет Махмутовић, Олимпијски комитет Србије – Урош Кораћ, менаџер за праћење и контролу програма гранских спортских савеза, Спортски Савез Србије – саветник председника др Дане Корица, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије – магистар Горан Бојовић, Европска секција за историју физичке културе  – ФИЕП – председник секције, проф. др Ненад Живановић.

У оквиру програма Конференције уприличен је и свечани чин потписивања уговора о споразумној сарадњи између, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије кога представља магистар и добитник мајске награде за 2016. годину, Горан Бојовић и Факултета за менаџмент у спорту Алфа БК Универзитета кога представља декан ФМС - а проф. др Драган Животић.

Међу 112 учесника који су излагали своје радове у оквиру сесија, одржана су и два пленарна предавања.

Прво пленарно предавање је одржао Проф. др Ненад Ђурђевић, редовни професор Правног факултета, Универзитета у Крагујевцу, на тему „ОДГОВАРАЈУЋЕ СТРУЧНО ОБРАЗОВАЊЕ ИЛИ СТРУЧНА ОСПОСОБЉЕНОСТ КАО УСЛОВ ЗА ОБАВЉАЊЕ СТРУЧНОГ РАДА У СПОРТУ ПРЕМА ЗАКОНУ О СПОРТУ PЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ИЗ 2016. ГОДИНЕ“

Док је друго пленарно предавање одржао Проф. др Предраг Гавриловић, председник Савеза за рекреативни спорт Србије, на тему „ОБРАЗОВНИ СИСТЕМ И СПОРТСКЕ АКТИВНОСТИ КАО ФАКТОРИ УНАПРЕЂЕЊА КВАЛИТЕТА И ДУЖИНЕ ЖИВОТА ГРАЂАНА СРБИЈЕ“.

Захваљујемо се свим учесницима, суорганизаторима, научном одбору и медијима који су допринели да се XII међународна научна конференција успешно одржи.